Geçtiğimiz Ekim ayında terazi burcunda doğan herkes gibi benim de yaş günümdü. 20 Ekim günü birçok telefon aldım. Arayan arkadaşların hiçbirisi benim de unutmuş olduğum yaş günümü kutlamamışlardı. Yine de beni tebrik ediyorlardı. Haberlerde Türk ordusunun Irak sınırından içeriye girdiği söyleniyordu ve ben bu sebeple tebrik ediliyordum…
İlk arayan yayıncımdı. “Ordu Kuzey Irak’a giriş yaptı” deyince, ona hemen “hangi aydayız?” diye sorduğumu hatırlıyorum. Daha sonra ise arayan bütün arkadaşlarıma şunu söyledim: “Ne kadar geri dönülmez görünse bile, televizyonlardaki yorumlar ne kadar hararetli görünse bile henüz Irak’a giriş için vakit gelmedi. 2011 senesinin 27 Kasım’ı gelmeden Irak’a giriş olmayacak. Göreceksiniz, girseler bile geri çıkacaklar” dedim.
Takip eden ilk gün yorumların hepsi yeni ve çok özel bir dönemin başlamış olduğuyla ilgiliydi. Birkaç gün daha böyle geçti. Bir hafta henüz bitmemişti ki başbakanımız askerin geri çekileceğini açıkladı.
Aradan günler geçti, “Acaba ne zaman?” diyerek merakımdan her gelişmeyi dikkat kesilerek aylarca izledim. 27 Kasım geldi ve geçti. Hiçbir şey olmadı… “Belli ki 65 gün içinde olur” dedim, yine olmadı… Bu arada “Müştak Baba’nın kehaneti çıkmadı” diyerek alaycı birçok eleştiri aldım…
Günler geçti, Nisan ayına geldik. O günlerde IRAK için yapılan yorumların daha hararetlilerini bu kez SURİYE ile ilgili olarak izlemeye başladık. Özellikle Cumhurbaşkanımızın Harp Okulu’ndaki konuşmasını “Savaşa hazır olun” şeklinde verilmiş bir mesaj olarak yorumlayan katılımcılara televizyonlarda sıkça rastlıyoruz. Hepsi de söz konusu savaşın Suriye ile ilgili olacağını öne sürüyorlar.
“Kehanet tutmadı” diyerek bana çıkışan arkadaşlarım da bu yorumlardan etkilenerek, “sen IRAK dedin ama SURİYE öne çıktı” diyorlar.
Ben de ta başından itibaren söylemeye devam ettiğim gibi yine aynı şeyleri söyleyerek arkadaşlarıma cevap vermeye devam ediyorum. “Suriye değil, IRAK” diyorum. “Suriye için daha en az sekiz sene beklemelisiniz!”
Gazetelerde köşeleri bulunan birçok yazarın Suriye konusunda neden aceleci davranıldığını sorguladıklarını görüyorum. Türkiye’nin bu tavrına pek anlam veremiyorlar. Hatta Esed’e karşı net tavır ortaya konulmuş olmasının “bir hata” olduğunu söyleyenlerin sayısı pek az da değil.
Sanıyorum işin aslı Libya meselesine dayanıyor. Önce Nato’ya karşı çıkarak Kaddafi’yi destekleyen bizimkiler, geç kaldıklarını anlayınca tam 180 derece rota değiştirerek muhalifleri desteklemeye başlamışlardı. Ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti bile. Şimdi Suriye olayları kızışınca sanıyorlar ki yine geç kalacaklar. Herkesten önce olaylara yön verebilmek için bu sebeple öne atılıyorlar. Ama Suriye Libya’ya hiç ama hiç benzemiyor. Çünkü burası dünyanın göbeği olan yer, yani Ortadoğu.
Uçak gemilerini Hint Okyanusu’ndan aceleyle Libya açıklarına getiren ABD ve neredeyse hava kuvvetlerinin bütün gücünü herkesten önce harekete geçirerek Libya’yı bombalamaya başlayan Fransa, bizimkiler Suriye için sabırsızlansa da pek oralı gözükmüyorlar.
Öyle anlaşılıyor ki batılı güçlerin bildiği ama bizim henüz bilmediğimiz bazı dengeler var. Suriye meselesinde. Korkarım Libya’da geç kalındığı için kaçırılan avantajlar bu kez Suriye’de acele edildiği için ikinci kez kaçırılacak zahmet yine bize, rahmet ise yine yabancılara kalacak.
Satranç oyununu İranlıların icat ettiği söylenir. Satranç tahtasındaki güçleri ve onların hamlelerini komşumuz İran’ın bizlerden daha iyi takip etmekte olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Rusya, Çin, İran bu oyunun bir tarafıysa, biraz fren yapıp bir süre düşünmek gerekir diyebilirim. ABD ve batılılar da aynen böyle yapıyorlar.
“Suriye sadece Suriye’den ibarettir” denilerek bu büyük oyuna bakılacak olursa, Hizbullah ve Merkezi IRAK, dahası onlarla birlikte hareket eden PKK küçümsenirse, yöresel bazı olaylar gibi görünen kaosun arkasındaki büyük güçler sezilemezse, acele ederek ön almayı istemek, sadece geleceğimizde göremeyeceğimiz devasa bir RİSK’e dönüşür.
Yine de Bütün bunlara rağmen, önümüzdeki günlerde şartların Türkiye’ye bu oyun içinde avantajlı alanlar açmakta olduğunu düşüyorum. Bunlardan bir tanesi Merkezi Irak hükümeti ile Kuzey Irak yönetimi arasında olgunlaşmaya başlayan çıkar çatışmasıdır. Bu eğilim giderek karşılıklı hamleler şeklinde evriliyor. En son olarak Kuzey Irak Yönetimi merkeze göndermekte olduğu petrolü artık göndermiyor. Biliyorsunuz bundan birkaç gün önce de Türkiye İran’dan almakta olduğu petrolü %20 oranında azalttı. Her iki petrol mağduru konumuna düşen İran ve Merkezi Irak birbirlerine Şiilik bağıyla zaten oldukça yakın durumdalar. Kuzey Irak’taki yönetimi dört taraftan çevreleyerek baskı altına alabilirler. Bu durumda Türkiye’nin önü açılabilir. Kuzey Irak yönetiminin pek yakında bizden yardım isteyebileceğini düşünüyorum. Sünni Kuzey Irak yönetimi kendisine yönelecek PKK hamleleriyle çevrelenip sıkıştırılmak istenebilir. Türkiye’nin belalısı olan PKK’ya karşı bu kez Kuzey Iraklıların davetiyle Irak içinde mücadele etmek gündeme gelebilir. Böyle bir gündem batılıların da itiraz etmeyeceği bir hamle haline dönüşecektir. Rusya, Çin ve İran’ın ataklarına bir cevap olarak ABD ve Batı böyle bir gelişmeyi hararetle destekleyecek olursa herkes Sureye meselesine yoğunlaşmışken Irak pekâlâ öne çıkarak gündemi belirleyebilir.
Müştak Baba’nın öngördüğü Ortadoğu senaryosu anlayabildiğim kadarıyla Irak merkezli olarak gelişecek olan olayları anlatıyor. 2012 senesinde başlayan olayların göbeğinde Irak var. Tam 9 yıl sonra ise Suriye bu senaryoya katılıyor.
Olaylar geliştikçe aceleyle yapılan gazete ve televizyon yorumlarını değerli buluyorum, ancak pek de gerçekçi değiller. Müştak Baba’nın senaryosu bana daha gerçekçi bilgiler içeriyor gibi görünüyor.
Ebced hesabında bir senelik sapmalar hata değil, aslında çok isabetli bulgular olarak kabul edilirler. Aylar ve günleri doğru hesaplayabilmekte hata etmiş olsam bile yanılma aralığımın bir seneye ulaşacağını beklemiyorum.
1433 hicri senesi 27 Kasım 2011 tarihinde başladı. 17 Kasım 2012’de ise sona erecek. Kim bilir ABD seçimleri Kasım’da yapılacak diyerek Türkiye’nin muhtemel Kuzey Irak harekâtı gecikir mi? Ya da olayların akışı şiddetlenir de satranç hamlesinin Kuzey Irak bölümü yeterince zorlandığı sebebiyle ABD seçimleri beklenilmeden Türkiye taşı Kuzey Irak’a sürülür mü?
Müştak Baba divanının 87. Sayfası MÜFREDAT yani DERS PROGRAMI başlığıyla başlar. Hemen giriş kısmında üstat bir satranç oyunundan bahsediyor. Sanıyorum bu satırlar günümüzü anlatarak bizlere sesleniyor:
SATRANÇ TAŞLARI GİBİ DÜŞTÜN İSE BİR TARAFA
TOPLANMIŞ OLUP BİR YERE SONRA GİRERİZ BİR ZARFA
(Divan-ı Müştak Efendi Sayfa 87- Süleymaniye Kütüphanesi)
Satranç taşları biliyorsunuz iki ayrı renkten oluşurlar. Rakipler böylelikle birbirlerinin hamlelerini kolaylıkla takip edebilirler.
ABD, AVRUPA, NATO, TÜRKİYE, KUZEY IRAK, SURİYE’DEKİ MUHALİFLER bir tarafta; RUSYA, ÇİN, İRAN, IRAK, SURİYE bir tarafta.
Önce tekrar toparlandığımız bir yerden sonra bir zarfa girileceğini bize söyleyen bu satırlar, sanıyorum etrafı dört bir taraftan çevrilmiş bulunan KUZEY IRAK’ı işaret ediyor. Zarfın ağzını PKK ile kapatıp yapıştırmak isteyenlere karşı zarfı açık tutabilmek için Türk ordusu zarfın içindekiler tarafından davet edilecek gibi görünüyor.
Gizemli satırlar nereden mi geliyorlar?
Nereden sanıyorsunuz?
Tabii ki GELECEKTEN!…
Ama geçmişin tozlu raflarındalar. Onları Süleymaniye’deki kütüphanede geleceğe ait mücevherler olarak görebilirsiniz. Hala pırıl pırıl parlıyorlar. Saçları nurlu ışıklar öylesine yoğun ki önümüzü aydınlatarak bize yol gösteriyorlar. Fakat ne yazıktır ki biz saçılan bu esrarengiz ışıkları göremiyoruz… Paha biçilmez olan bu inci tanelerine değersiz taşlar gözüyle bakıyoruz. Biz onları görmezden gelsek de yine de parlamaya devam edecekler. Çünkü onlar geleceğe aitler…
Esrarengiz ışıklar gelecekten geliyor…
Serhat Ahmet Tan
Türkiye Suriye’ye giremez mümkün değil (Mig’ler havalanır).
Bölgedeki tek müttefikimiz Barzani !!! tarafından Kuzey Irağa davet edilecez.İran ile Suriye’nin arasına set çekme maksatlı.
Kapı açılacaktır (hatta açıldı bile sadece realize olmadı)ama başımıza yıkılacaktır.
Milenyumluk İran,milenyumluk medeniyete sahip Suriye,dünya devleri Rusya ve Çin ve kadim Türk ırkı ama asırlık TC.
Bu coğrafyada İran eksenli olacak bir savaşı harici gelenlerin kazanması imkansızdır.
Müştak Baba’nın dediği gibi bizim Kuzey Irağa girmemiz bize otobana çıkmış gibi ivme kazandıracaksa.Bu ancak olaylar başladıktan sonra bizim taraf değiştirmemiz ile mümkün olabilir.Bunun da adı mevcut iktidarın bir marifet ile yok edileceği gerçeğidir.
“ABD, AVRUPA, NATO, TÜRKİYE, KUZEY IRAK, SURİYE’DEKİ MUHALİFLER bir tarafta; RUSYA, ÇİN, İRAN, IRAK, SURİYE bir tarafta”
Sol tarafa İsrail ve körfezdeki Sünni Arab ülkelerini de ekleyelim derim (Malum üzere Sünnilerin müftüsü U.S.A’dır).
Hemicuda yorumlarının tamamı boş ayrıca Türkçende ciddi manada problemler görüyorum. Zaten bu ülkede ağzı olan stratejisyen. Senin o küçümsediğin Sünniler bu dünyada yaşayan tek sağduyu sahibi insanlardır. Siz kim olduğunuzu unutmuşsunuz
ben suriyeye yönelik devletimizin baskısının abd nin iktidarı tehdit etmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.Bu tehditler van depremiyle başladı mayıs ayındaki istanbuldaki fırtına ve tayyip erdoğanın kanser olup operasyon geçirmesine kadar gidiyor.Bölgede Abd nin politikalarına hizmet etmezsek ‘bak başbakan senide kanser ederiz istanbulundada deprem çıkarırız bu fırtına sana uyarı olsun deprem olmaz diyosan al sana van depremi’tarzında tehditler olduğunu düşünüyorum belki komplo teorisi ama biraz yaptığım araştırma ve birikimlerim olayların bu yönde olduğu konusunda beni yönlendiriyo.Haarp teknolojisiyle kasırgada çıkarılabiliyo deprmde yapılabiliyo insanlar gönderilen elektromanyetik dalgalarla beyinleride yönlendiriliyo hastada ediliyo.Eş zamanlı olarak fidel castro,brezilya devlet başkanı da silva arjantin devlet başkanı,venezuella devlet başkanı hugo chavez ve tayyip erdoğanın kanser olması beni böyle düşünmeye sevk ediyor.
Türkiye Suriye’ye giremez dedik uçağımıza ne olduğunu gördük.
Suriye topraklarına resmi olarak giren en ufak bir Türk askeri gücü Mig’ler tarafından vurulur.
İktidarın misyonu bitmiştir.Savaşı başlatamazsa gidecektir (bkz:beyzbol sopası), savaşı başlatırsada gidecektir ( yüzleri bulan mehmetçik cenazeleri gelmeye başlarsa kimse zulme dur demeye gittik masalını yemez).
Sağ duyusu olanlar dünyanın öteki ucundan gelen U.S.A ile halvet olmazlar.
M.Ö sine dayanan bir PERS imparatorluğu var yani İRAN ( 2500 senelik),Çarlık döneminden kalan bir RUSYA var ( 1500 senelik).Bu coğrafyada bu iki ülkeye hiç bir şey yapamazsınız.
Bu iki ülkenin ( Çin ve Pakistan cabası) desteğini alan Suriye parçalanmaz, bu kafa ile gitmeye devam edilirse sadece biz parçalanacaz.
Ayrıyeten; Shakespeare okumamışlar “devrik cümle” algılayamazlar.
Örnek;” seni seviyorum” – “seviyorum seni”
“ben suriyeye yönelik devletimizin baskısının abd nin iktidarı tehdit etmesinden kaynaklandığını düşünüyorum”
Böyle mazeret olur mu ?
Dik duracaksın.Omurgasızsan başka.
Hem iktidarın amerikaya karşı koyduduğunu bu güne kadar gören var mı ?
Zaten Amerikan projesi bir iktidar Amerikaya karşı koyamaz.Günü geldiğnde nemalandığı kadarını alır gider.Tabi canını kurtarabilirse.
Saddam,Hüsnü Mübarek hatta Bin Ladin’de amerikan projeleri idi.
”hemicuda” sizi aydınlatmak ve bilgi vermek adına söylüyorum Türk devleti son 10 yıldır suriye hava sahasını istediği ve dilediği gibi kullanır. suriyenin elinde bulunan tüm envanterin kodlarını bilir.
sormak isterim bu muhalif denen adamlara o kadar silah nereden nasıl gitti. yok yani güçlü suriye devleti mi dağıttı.
neyse mevzu bu değil. Var olan Türk devleti bir hazırlığın içinde. Amaç suriyeye girmek olsa Suriye Türkiyeye asla mezar olmaz. Elde olan muhaliflerle baş edemeyen bir hükümet devlet savaşını asla kaldıramaz. amaç farklı.
okuyalım öğrenelim gereksiz bilgi vermeyelim.
Serhat Bey, Muştak Baba nın İstanbul Başşehir kehanetine ne oldu.? Ani ve sarsıcı bir olay ile Ankara daki kalemler İstanbula geçecekti.! Yıl sonuna kadar bu büyüklükte bir olay olmaz ise kehanetler boşa çıkar diye düşünüyorum.
“Alaca”
Rusya’nın envanterini biliyormusun ?
Demek ki neymiş, gaybı sadece Allah bilirmiş… Kehanetlere göre çoktan 3.Dünya Savaşının çıkmış olması gerekiyordu… Ama işler öyle gitmedi… Ne Müştak Baba ne de diğer kahinler yanılmadılar ama onların gördükleri gelecek artık değiştiği için kehanetler gerçekleşmiyor…
Sn. Serhat Ahmet Tan, Merhaba!
Müştak Baba sırlarını gün yüzüne çıkaran çalışmalarınızdan haberdarım. Bazı kitaplarınızı temin etmiş olsam da henüz okuyabilmiş değilim! Bununla beraber, araştırmalarınız hakkında televizyon programlarından ve bu adresteki yazılarınızdan bilgilenmeye çalışıyorum; yani sizi ilgiyle tâkip ediyorum.
27 Kasım 2011 ve sonraki 65 gün için yorum yoluyla ortaya koyduğunuz tahmininizde yanılmış olmanızdan ziyâdesiyle memnunum! 🙂 Bence, şifreli metinler üzerinde çalışan ve bu alanda uzmanlaşan değerli araştırmacıların tahminlerinde isabet kaydedemeyişlerinde sonsuz hayırlar var… Ancak, lütfen siz kıymetli çalışmalarınızla ufkumuzu açmaya ve belki zorlamaya devam ediniz…
Böyle bir temennide bulunmakla birlikte, şifreli metinlerden gelecek bilgisini çıkartan tahminlerin takdiminde insan/okur psikolojisini hesap ederek daha farklı bir dil kullanmak mümkün müdür diye düşünmeden edemiyorum!! Çünkü, tahminlerin oluşturduğu beklentilerin/korkuların/kaygıların/vehimlerin 21 Aralık sebebiyle bazı insanları nasıl etkilediğini gördük?!
Araştırmacıların güdüleri farklı olsa da, okurların bin bir türlü ruh hâli var ve kendi ruhaniyetlerinden habersiz okurlar genelde bu nevi konulara merak duyuyorlar… Sonunda ödleri patlayacak olsa bile… Yâni, korku filmlerini en çok “korkanlar” izliyor; korkusuzlar değil?! 🙂
Saygılarımla,
N_S